Deep Purple vydávajú CD Box zostavy The Mark 1

07.08.2014 Celý región

Bratislava 7. augusta (TASR) – Legendárna skupina Deep Purple vydala v týchto dňoch exkluzívny CD Box Hard Road: The Mark 1 Studio Recordings 1968-69. Komplet na piatich diskoch mapuje jej začiatky.

Britskú hardrockovú formáciu z Hertfordu dobre poznajú aj fanúšikovia na Slovensku. Začínala ako progrocková zostava a venovala sa aj heavy metalu. Spolu s Led Zeppelin a Black Sabbath patrí k základným reprezentantom britského hardrocku a metalu siedmej dekády 20. storočia.

Skupina vznikla vo februári 1968 a tri mesiace nato, v máji 1968, vydala debutový album Shades Of Deep Purple. Jej zostava sa počas nasledujúcich období menila, prvé tri albumy však kapela nahrala v prvom zložení, teda spevák Rod Evans, gitarista Ritchie Blackmore, klávesák Jon Lord, basgitarista Nick Simper a bubeník Ian Paice. Všetky tri platne vyšli v priebehu necelého roka. Albumy Shades Of Deep Purple, The Book Of Taliesyn a Deep Purple sú v rámci kompletu k dispozícii v rozšírených verziách, navyše doplnené o výpravný obal. Booklet má 48 stránok a fanúšikovia si nájdu detailný popis hektických rokov, kedy zásadné nahrávky vznikali. Týmto kompletom znova ožívajú skladby Blind, Lalena, Fault Line, The Painter či vydarené cover verzie piesní Hush, Help alebo Hey Joe.

TASR informovala Renáta Tomášová, marketingová a PR manažérka spoločnosti Parlophone Music.
 
 
 

Vyberte región